elektronik sigara Катедра за техничка механика и јакост на материјалите
Катедра за техничка механика и јакост на материјалите
Градежни материјали - прв колоквиум PDF Печати Е-пошта

На "повеќе" можете да ги видите резултатите од првиот колоквиум по градежни материјали.

                                                                                            в. проф. д-р Тодорка Самарџиоска

Последно освежено ( Петок, 21 Ноември 2014 15:07 )
Повеќе...
 
Резултати од Колоквиум 1 по теориска механика PDF Печати Е-пошта

На повеќе се резултатите од првиот колоквиум по теориска механика, одржан на 29.10.2014 година.

Последно освежено ( Вторник, 04 Ноември 2014 18:36 )
Повеќе...
 
Статика на Piazza.com! PDF Печати Е-пошта

piazzaОд денес предметот Статика се наоѓа и на Piazza.com. Што е Piazza.com? Еве извадок од нивниот сајт:

"Piazza is a free platform for instructors and TAs to efficiently manage out-of-class Q&A. On their class dashboard, students can post questions and collaborate Wikipedia-style to edit responses to these questions. Instructors can also answer questions, endorse student answers, and edit or delete any posted content.
The name Piazza comes from the Italian word for plaza--a common city square where people can come together to share knowledge and ideas. We strive to recreate that communal atmosphere among students and instructors."

Значи, овој бесплатен сервис овозможува полесна комуникација меѓу наставниците и студентите, како и меѓу самите студенти, а во интерес на полесно и побрзо совладување на материјалот и решавање на задачите по предметот.

Студентите може да поставуваат прашања (дури и анонимно), а на прашањата може да одговараат како наставниците така и останатите студенти. Просечно време за добивање на одговор (според податоците објавени на Piazza.com) е некаде 7 мин. Авторите на сервисот имаат креирано и бесплатна апликација за iPhone/iPad и Android, така информациите се достапни буквално секаде.

Сервисот, иако релативно нов, го користат некои од најголемите и најпрестижните универзитети во светот. Се надеваме дека користењето на овој сервис ќе биде од корист и на нашите студенти. 

Последно освежено ( Недела, 10 Февруари 2013 00:28 )
 
Online LaTeX конвертор PDF Печати Е-пошта

Одличен бесплатен online LaTeX конвертор. Содржи упатства и линкови до литература за LaTeX - одлично за почетници.

iTeX2img

Последно освежено ( Среда, 30 Октомври 2013 20:30 )
 
Sci2Tolls PDF Печати Е-пошта

Збир на  корисни on-line алатки

Последно освежено ( Петок, 05 Август 2011 10:57 )
Повеќе...
 
Повеќе содржини...
« ПочетокПред2122232425СледноКрај »

Лист 23 од 25

Покренато од Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, ecommerce web hosting. Valid XHTML and CSS.