elektronik sigara Катедра за техничка механика и јакост на материјалите
Катедра за техничка механика и јакост на материјалите
Changing Education Paradigms PDF Печати Е-пошта

This animate was adapted from a talk given at the RSA by Sir Ken Robinson, world-renowned education and creativity expert and recipient of the RSA's Benjamin Franklin award.

 

Последно освежено ( Понеделник, 24 Јануари 2011 20:16 )
 
Shape Memory Alloy PDF Печати Е-пошта

 

По дискусијата на часот, еве:Односно тука. Или на Википедија.

Последно освежено ( Четврток, 23 Декември 2010 11:58 )
 
Квиз по математика PDF Печати Е-пошта

megaphone2bКако што беше најавено на првиот час од наставата по предметот „Статика“, за потребите на студентите кои го слушаат предметот е изработен „Квиз по математика“. Целта на овој квиз е студентите да стекнат увид за тоа колку знање и од кои области на математиката ќе им биде потребно за успешно следење на наставата по „Статика“. Можете да се обидете да го решите квизот on-line или да го превземете од делот „Превземања“ на оваа страна.

Да нагласам дека ова е work in progress, т.е. ова е само почетната верзија на квизот. Согласно тоа високо ќе ја цениме секоја конструктивна забелешка или сугестија околу истиот и соодветно ќе го надополниме и корегираме во наредните верзии.

Последно освежено ( Вторник, 02 Ноември 2010 12:25 )
 
Топ 9 уникатни конструкции кои наскоро ќе се градат PDF Печати Е-пошта

Очигледно, конструктерската технологија напредува екстремно брзо. Поврзете го тоа со пребогатите компании кои се обидуваат меѓусебно да се надминат во потрагата по следниот истакнат дизајн и ќе добиете блиска иднина полна со облакодери повисоки од 1500 m и згради кои веќе и не личат на згради.
Следува листа од 9 чудни и уникатни конструкции кои или веќе се одобрени или се во последните фази на одобрување. Некои од нив веќе делумно се изградени.

Последно освежено ( Среда, 10 Декември 2008 09:40 )
 
LaTeX PDF Печати Е-пошта
Дали ви е познато дека МS Word не е единствената алатка за работа со текст? Дали знаете дека на Oxford, Berkeley, MIT и.т.н. за таа намена користат софтвер кој е направен од професор на Stanford University, Imperial College London нуди курс за негова употреба, а авторот нуди парична награда за оној кој ќе пронајде грешка во него? Притоа, софтверот е бесплатен, достапен на интернет заедно со помошта и поддршката на огромната база корисници ширум светот.

Можеби е време да кажетe „Не“ на Word.

 

Последно освежено ( Понеделник, 30 Мај 2011 07:55 )
Повеќе...
 
« ПочетокПред11121314151617181920СледноКрај »

Лист 20 од 21

Покренато од Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, ecommerce web hosting. Valid XHTML and CSS.