elektronik sigara Познати изреки
Познати изреки


Nikola Tesla PDF Печати Е-пошта

nikolateslaЈас не брзам кон практична работа. Штом ќем и се појави некоја идеја, веднаш почнувам да ја развивам во мојата имагинација.

- Никола Тесла (1856 - 1943)

(прилог од Р.Шоклеска)

 
Nikola Tesla PDF Печати Е-пошта

nikolateslaЗе мене се зборува дека сум еден од највредните работници, а можеби и сум доколку размислувањето е навистина некаква работа, бидејќи нему му го посветив сето свое будно време

- Никола Тесла

(приложено од Р.Шоклеска)

 
Thomas Alva Edison PDF Печати Е-пошта

thomasalvaedisonI have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.

- Thomas Alva Edison (1847-1931)

 
Bertrand Russell PDF Печати Е-пошта

BertrandRussell...as for earthquakes, though they were still formidable, they were so interesting that men of science could hardly regret them.

- Bertrand Russell (1872 - 1970)

 
Douglas Adams PDF Печати Е-пошта

douglasadamsThe major difference between a thing that might go wrong and a thing that cannot possibly go wrong is that when a thing that cannot possibly go wrong goes wrong, it usually turns out to be impossible to get at and repair.

- Douglas Adams (1952 - 2001), Mostly Harmless

 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Лист 1 од 20

Покренато од Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, ecommerce web hosting. Valid XHTML and CSS.