elektronik sigara ВЕ и ЕГНЛК ... Д1
ВЕ и ЕГНЛК ... Д1 PDF Печати Е-пошта

Условот за првата домашна задача по предметите „Еластичност и гранична носивост на линиски конструкции“ и „Вовед во еластичност“ можете да го преземете од следниот линк, решен пример за домашната задача прземете тука, дополнителни материјали можете да најдете на страната за домашни задачи по предметот

Домашната задача е зададена на 07.10. 2015 и треба да се предадат најдоцна до 14.10. 2015.

Студентите треба максимално да се придржуваат до кодексот за изработка на домашни задачи, може да се употребува следниот шаблон за рамка.

Податоци за задачата на Повеќе:

 

σx = 12 Mpa

σy = -7 Mpa

σz = 6 Mpa

τxy = 3 Mpa

τxz = -9 Mpa

τyz = -14 Mpa

cos α = 0.546

cos β = 0.393

 

Истите податоци важат за сите студенти.

Последно освежено ( Среда, 14 Октомври 2015 07:08 )
 

Покренато од Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, ecommerce web hosting. Valid XHTML and CSS.