elektronik sigara Едноставни документи - Page 12
LaTeX
LaTeX - Едноставни документи PDF Печати Е-пошта
Индекс на артиклот
LaTeX
1. Тврдење
2. Печатени документи
2.1. Составување и средување
2.2. Злата на WYSIWYG
2.3. Структура на документот
2.4. Текстуални едитори
2.5. Способностите на ASCII
2.6. Средувачот
2.7. Да ставиме се на куп
3. Дигитална десеминација
3.1. Едноставни документи
3.2. Комплексни документи
4. Квалификација
5. Празно зборување?
Сите страни

3.1. Едноставни документи

Кај едноставните документи, мора да прашаме: Дали навистина ни е потребен форматот, информициите за фонтовите и сето тоа? Дали не е поефикасно, повеќе во интерес на ефективна и економична цомуникација едноставно да се прати ASCII текст, со минимално форматирање кое го дозволува ASCII? Ова од една страна го ја штеди пропусната моќ на комуникацијата (сетете се дека датотеките на текстуалните процесори се многу поголеми од ASCII кои го содржат истиот текст), а од друга страна обезбедуваат никој да не биде исклучен од комуникацијата затоа што не го користи Некој2000. Можете да прикачите ASCII датотека, напишана во текстуален едитор, на ист начин како што би прикачиле и датотека од текстуален процесор, или едноставно можете да ја вметнете во самата порака (бидејќи не е ништо други отколку едноставен текст). Бидејќи TeX датотеките не исклучиво ASCII и ако разговараме за едноставен документ, нема да има премногу ознаки, а и тие се доста јасни, па мозе да се третираат на истиот начин.

 Последно освежено ( Понеделник, 30 Мај 2011 07:55 )
 

Покренато од Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, ecommerce web hosting. Valid XHTML and CSS.