elektronik sigara LaTeX
LaTeX PDF Печати Е-пошта
Индекс на артиклот
LaTeX
1. Тврдење
2. Печатени документи
2.1. Составување и средување
2.2. Злата на WYSIWYG
2.3. Структура на документот
2.4. Текстуални едитори
2.5. Способностите на ASCII
2.6. Средувачот
2.7. Да ставиме се на куп
3. Дигитална десеминација
3.1. Едноставни документи
3.2. Комплексни документи
4. Квалификација
5. Празно зборување?
Сите страни
Дали ви е познато дека МS Word не е единствената алатка за работа со текст? Дали знаете дека на Oxford, Berkeley, MIT и.т.н. за таа намена користат софтвер кој е направен од професор на Stanford University, Imperial College London нуди курс за негова употреба, а авторот нуди парична награда за оној кој ќе пронајде грешка во него? Притоа, софтверот е бесплатен, достапен на интернет заедно со помошта и поддршката на огромната база корисници ширум светот.

Можеби е време да кажетe „Не“ на Word.

 

Во продолжение е даден преводот од англиски на еден од најчитаните и најцитирани трудови за оваа тема, чиј автор е Allin Conttrell, професор на Wake Forest University. Оригиналниот труд може да го погледнете ако кликнете овде.

 

 Последно освежено ( Понеделник, 30 Мај 2011 07:55 )
 

Покренато од Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, ecommerce web hosting. Valid XHTML and CSS.