elektronik sigara Катедра за техничка механика и јакост на материјалите
Катедра за техничка механика и јакост на материјалите
Sci2Tolls PDF Печати Е-пошта

Збир на  корисни on-line алатки

Последно освежено ( Петок, 05 Август 2011 10:57 )
Повеќе...
 
Solid Mechanics на MIT PDF Печати Е-пошта

Опис на предметот Solid Mechanics на MIT (Massachusetts Institute of Technology) преку интервју со Проф. L.Bucciarelli.

 

Комплетни информации за предметот, заедно со скриптата која професорот на спомнува во интервјутo може се најдат на OpenCourseWare.

Последно освежено ( Среда, 15 Јуни 2011 18:40 )
 
Changing Education Paradigms PDF Печати Е-пошта

This animate was adapted from a talk given at the RSA by Sir Ken Robinson, world-renowned education and creativity expert and recipient of the RSA's Benjamin Franklin award.

 

Последно освежено ( Понеделник, 24 Јануари 2011 20:16 )
 
Shape Memory Alloy PDF Печати Е-пошта

 

По дискусијата на часот, еве:Односно тука. Или на Википедија.

Последно освежено ( Четврток, 23 Декември 2010 11:58 )
 
Квиз по математика PDF Печати Е-пошта

megaphone2bКако што беше најавено на првиот час од наставата по предметот „Статика“, за потребите на студентите кои го слушаат предметот е изработен „Квиз по математика“. Целта на овој квиз е студентите да стекнат увид за тоа колку знање и од кои области на математиката ќе им биде потребно за успешно следење на наставата по „Статика“. Можете да се обидете да го решите квизот on-line или да го превземете од делот „Превземања“ на оваа страна.

Да нагласам дека ова е work in progress, т.е. ова е само почетната верзија на квизот. Согласно тоа високо ќе ја цениме секоја конструктивна забелешка или сугестија околу истиот и соодветно ќе го надополниме и корегираме во наредните верзии.

Последно освежено ( Вторник, 02 Ноември 2010 12:25 )
 
« ПочетокПред11121314151617181920СледноКрај »

Лист 20 од 21

Покренато од Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, ecommerce web hosting. Valid XHTML and CSS.